Goede doelen

80 jaar geleden begon Sinterklaas in De Noork met het bezoeken van gezinnen in de Onze Lieve Vrouweparochie. Het doel van onze voorgangers was om gezinnen die het hard nodig hadden een mooi Sinterklaasfeest te bezorgen. En dat doel is in al die jaren niet veranderd; nog steeds zetten we ons in voor kinderen die het heel hard nodig hebben. 

Tegenwoordig doen we dat door elk jaar weer mooie bedragen aan goede doelen te schenken. Dat geld verzamelen we door bezoeken aan gezinnen, scholen, bedrijven en meer. Dus door een bezoek bij ons te boeken, maak je niet alleen je eigen kinderen blij! 

Op deze manier hebben we de afgelopen 15 jaar al ruim € 101.000,- aan donaties weg kunnen geven aan de goede doelen. En daar zijn we maar wat trots op!

Elk jaar kiezen we weer andere goede doelen uit. Altijd goede doelen die zich inzetten voor kinderen en bij voorkeur uit Twente. Traditiegetrouw nodigen we de vertegenwoordigers van deze goede doelen uit om na de intocht in De Noork op het plein bij de Onze Lieve Vrouwekerk te komen. Vorig jaar mochten we zelfs drie fantastische stichtingen blij maken! Skik in Twente, Stichting Fietswens en Stichting Twentse Wensambulance kregen alledrie een cheque van tweeduizend euro uit handen van Sinterklaas en de Goede-Doelenpiet. In ons magazine hieronder lees je wat ze hier mee hebben kunnen doen.

Welke goede doelen we dit jaar blij gaan maken houden we nog even geheim. Daarvoor moet je naar de intocht in De Noork komen. En ken je zelf nog een mooi goed doel? Laat het ons dan vooral weten, en wie weet kunnen we hen volgend jaar weer blij maken!

 

De zeven goede doelen van de jubileumeditie Sint-Nicolaasaktie “De Noork”

In 2015 vond de 70ste intocht plaats van Sint-Nicolaasaktie De Noork, een mijlpaal! Elk jaar worden een aantal doelen gekozen waaraan de opbrengst van de Sinterklaasacties wordt gedoneerd. Om aan het jubileum een speciaal tintje te geven, zijn voor deze speciale editie in 2015 zeven goede doelen uitgezocht. Al deze goede doelen kregen een donatie van duizend euro. Hier lees je wat de doelen van 2015 waren en wat ze met dit bedrag hebben kunnen doen.

Kans voor een Kind

Stichting Kans voor een Kind - in het verleden ook al eens het goede doel - heeft een donatie ontvangen tijdens de 70ste intocht. Deze stichting vervult wensen van kinderen die door ziekte of andere omstandigheden een steuntje in de rug zo goed kunnen gebruiken.

De voorzitter van Stichting Kans voor een Kind, Joke Mengerink, laat weten: “We zijn heel erg blij met deze mooie donatie van Sint-Nicolaasaktie De Noork. Deze donatie helpt ons nog meer wensen van kinderen te vervullen. Namens het gehele bestuur en zeker ook namens al die kinderen: bedankt!”

De Kapberg

Bij de Kapberg krijgen mensen met een beperking paardrijles. Zo rijden wekelijks 65 ruiters bij onze stichting. Deze gift is besteed aan een tweetal zaken. Ten eerste is dat de verbetering van een sproei-installatie, waarmee de binnenbak nat gehouden wordt. Dit is nodig om een zachte ondergrond voor de paarden te houden. Ook geldt dat voor de vrijwilligers die onze ruiters begeleiden tijdens de rijlessen. Tegelijkertijd is een opvang gebouwd voor regenwater dat van het dak komt. Zo wordt geld bespaard en regenwater hergebruikt.

Verder is een scheerapparaat gekocht. Dit wordt gebruikt om de paarden te scheren. Dit klinkt misschien raar, maar is wel nodig. De paarden krijgen een wintervacht, waardoor het paard tijdens de les zijn warmte niet kwijt kan en dus te warm wordt. In de wei krijgen de paarden dan wel een deken op, zodat ze het niet koud krijgen. 

Ekiko

Wapke von Piekartz, Bestuur Stichting Ekiko vertelt: "Nog steeds is het zorgen voor een goed gevulde koffer voor een kind dat uit huis geplaatst wordt, onze belangrijkste taak. Afgelopen twee jaar komen er echter ook steeds meer andere vragen bij ons binnen: kinderen die bijvoorbeeld een tweede keer uit huis gaan, al een koffer hebben gehad, maar nu geen passende kleding en schoeisel meer hebben. We zorgen voor waardebonnen voor schoenen en kleding, zodat ze die zelf kunnen aanschaffen met hun pleegouders of groepsleiding. Of een complete garderobe voor een kind dat lange tijd opgenomen wordt in een ziekenhuis. Ook wordt er om koffers voor baby’s gevraagd, waarin alle materialen moeten zitten voor de eerste zorgbehoefte. De vraag naar dit soort ”speciale pakketten” neemt toe, en de kosten hiervan zijn soms best hoog. Ook jullie donatie in 2015 heeft ons geholpen om deze kinderen te voorzien van de spullen die ze nodig hebben. Wij verwachten dat de vraag naar speciale pakketten komende jaren alleen maar toe zal nemen. 

Beste goed-doeners van de Sint Nicolaasactie de Noork; door mensen zoals jullie kunnen wij ons ‘werk’ doen. Ik hoop van harte dat jullie met hetzelfde enthousiasme door blijven gaan, heel veel kinderen blij maken en vele andere goede doelen kunnen steunen. Het was voor mij een hartverwarmende ervaring met jullie!!"

Stichting Evi

Wanneer er in je gezin een kind kanker heeft, stort je wereld in. Je onbezorgde leven als ouder is plotsklaps verdwenen. De zorg om de gezondheid van je kind is groot, maar als je financieel ook al problemen hebt, komt er een zorg bij. Helaas kunnen wij deze zorgen niet wegnemen. Wel kunnen wij deze gezinnen tegemoet komen met een maandelijkse donatie vanuit de stichting. Hiermee kunnen de gezinnen overnachtingkosten en/of reiskosten betalen.

Stichting Evi zamelt geld in door activiteiten en evenementen te organiseren. Hiermee ondersteunt de stichting deze gezinnen. Het maatschappelijk werk in het ziekenhuis selecteert de gezinnen en meldt het aan de stichting; wij doneren het geld aan de geselecteerde gezinnen. Tijdens de 70ste intocht in de Noork mocht stichting Evi een mooi bedrag ontvangen. "Wij als stichting zijn daar erg blij mee omdat we daarmee deze bovengenoemde gezinnen kunnen helpen. In het afgelopen anderhalf jaar, dat de stichting bestaat, hebben we 25 gezinnen kunnen en mogen helpen met een totaal van 75 maanden. Ook hebben we 68 nachten kunnen financieren om ouders te laten slapen in het Ronald McDonald Huis."

Tante Lenie

In Nederland zijn veel gezinnen waarvan een kind ernstig of langdurig ziek is. Tante Lenie is de lievelingstante die hen een week lang verwent. Iedereen mag er zijn. Tijdens een gezinsweek is er aandacht voor ieder broertje, ieder zusje. En het is tijd om ook pappa en mamma weer te laten stralen. Deze midweek is voor veel kinderen en hun familie een ommekeer. Het gevoel van saamhorigheid dat ontstaat laat deze gezinnen blijvend groeien. Dat is waarom Stichting Tante Lenie bestaat.

"Graag willen wij jullie laten weten waaraan de bijdrage besteed is tijdens de afgelopen gezinsweken: Vlak voor vertrek kregen alle kinderen een mooi cadeautje mee naar huis, zodat zij ook een tastbare herinnering aan deze bijzondere gezinsweken overhouden. Dit werd mogelijk dankzij de gulle gave van die “Heilig Man”. Daarnaast konden alle kinderen cool boomklimmen, boogschieten en laser gamen tijdens de activiteiten dag op het Buitencentrum te Overasselt. Alle goede dingen in drieën, het is toch fantastisch als je voor een patatkraam staat en alles mag bestellen wat je lekker vindt, zelfs wel 3 frikandellen ;-) en een enorme ijsco toe!"

Ook Stichting Matthijs en Bobbi Bear hebben tijdens de 70ste intocht een bijdrage mogen ontvangen!

Goede doelen sinterklaas hengelo

© 2010 - 2013 Sint de Noork. Alle rechten voorbehouden.
Ontwerp & Realisatie gesponsord door: Click & Find Internetmarketing